Blomkålgratin.

 

Dej:

75 g mel (1 ¼ dl.)

4 dl. mælk

25 g smør

4 æggeblommer

1 tsk. groft salt

friskkværnet peber

4 æggehvider

 

Fyld:

400 g små blomkålsbuketter

 

Tilbehør:

Koldt smør

 

Dej: Kog mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i èn ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og blomkålsbuketterne. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt ”souffleform” (ca. 1 liter) 0g bag den nederst i ovnen ca. 55 min. ved 175 grader.

 

TIP: Lige før gratinsovsen hældes over blomkålsbuketterne, røres en teske bagepulver i gratinsovsen. På den måde undgår man, at gratinen synker sammen, så snart den er kommet ud af ovnen.

 

Tilbage