Culotte med rødvinsmarinade stegt i kuglegrill, serveret med grillede bønner med bacon. (4 pers.)

 

1 culotte på ca. 1 kg

 

Marinade:

 2 dl. rødvin,

2 spsk. rødvinseddike,

2 fed finthakkede hvidløg,

1 tsk. oregano,

2 spsk. olivenolie,

salt og friskkværnet sort peber

 

Grillede bønner med bacon:

 500 g grønne bønner,

12 skiver bacon,

lidt olie til grillen

 

Tilbehør:

 Kartofler og Flütes

 

Culotte: Rids fedtlaget i små tern. Det beskytter kødet mod at blive tørt og giver god smag. Marinaden: Bland ingredienserne til marinaden og læg culotten heri 2 – 3 timer. Tag kødet op af marinaden, tør det af i køkkenrullen og kasser marinaden. Varm grillen op. Bemærk: Læg kullene så stegen både kan få direkte og indirekte varme. Pensl risten med olie. Grille culotten på alle sider over direkte varme og flyt den så til den indirekte varme. Luk låget. Stik eller skær aldrig i kødet, for at se om det er færdigstegt, men brug et stegetermometer: centrumtemperaturen skal være mellem 55 – 60 grader før hviletid for rosastegt kød, og 70 grader for gennemstegt kød. Læg et klæde over stegen og lad den hvile 10 – 20 min. Udskær culottestegen på tværs af fibrene. Grillede bønner med bacon:  Blancher bønnerne meget kort i kogende vand, indtil de er klart grønne. Hæld vandet fra og skyl dem godt i koldt vand. Dup dem tørre. Pak 5 – 6 bønner i hver skive bacon. Pensl risten med lidt olie Grill baconpakkerne på direkte middelstærk varme 3 – 4 min. på hver side. Server desuden kartofler, Flütes og evt. en grøn salat med feta og tomater til.